Dolgoletne izkušnje z obdelavo kamna so nas nekaj naučile tudi o njegovem namenu in vzdrževanju. Ni vsak kamen primerne za vsako uporabo.

AQUASTOP

Vzdrževanje kamna ni zahteven postopek,zelo pomembna je zaščita kamna v roku 20-40 dni po montaži. S tem pridobimo na obstojnosti in na čistoči kamna. Priporočamo premaz Aquastop. Ob ustrezni upoarbi kamen ne spremeni videza in ohrani svoj NARAVNI IZGLED.

OPIS:

AQUASTOP – Zaščitno sredstvo za naravni kamen, klinkerja, betona, zaključni ometi fasad…

LASTNOSTI:

AQUASTOP je silikonska smola, raztopljena v aromatskih ogljikovodikih, ki odbija vodo. Odlikuje ga zelo dobra sposobnost pronicanja v mineralna gradiva, ne tvori filma, zaradi tega impregnirana fasada odbija vodo, vendar diha. Odporen je na vročino, mraz, UV svetlobo in kemikalije, na površini ne pušča nobenih sprememb, obdelana površina dobi takoj želeno lastnost. AQUASTOP ni primeren za impregnacijo površin, kjer se lahko pojavi voda pod pritiskom. Izdelujemo ga že pripravljenega za uporabo.

UPORABA:

Za impregnaciji mineralnih zaključnih ometov, opeke, klinkerja, plinobetona in vpojnega naravnega kamna. Z AQUASTOPOM preprečimo premočitve tal, sten, cvetenje sten zaradi soli, izpiranje apna, obraslost z mahom, kemične korozije in zmanjšanje toplotne izolacije.

TEHNIČNI PODATKI:

Izgled: brezbarvna tekočina
Gostota: 0,8 kg/dm 3
Čas sušenja: 4-6 ur
Presušitev: 24 ur
Poraba (enkraten nanos): 0,2 kg/m2, odvisno od vpojnosti površine